OnurAkayMedya ve Zeki Sincar Production’dan Türk Sanat Müziğine Dev Hizmet!
OnurAkayMedya ve Ana Sponsoru Zeki Sincar Production tarafından kendi öz müziğimiz olan Türk sanat müziğine dev hizmet! Müzik otoriteleri tarafından sanat dünyasının en prestijli ödülleri olarak gösterilen ve Zeki Sincar Production Ana Sponsorluğunda düzenlenen OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri için geri sayım başladı!
OnurAkayMedya/Yılın Ödülleri
Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay'ın İmtiyaz Sahibi olduğu ve 2013 yılında yayın hayatına başlayan OnurAkayMedya (onurakay.com.tr) 10 yaşında! Magazin, kültür ve sanat haberleri ile gündem yaratan OnurAkayMedya 10. yaş gününü, alanında başarılı sanatçıları ve gazetecileri 5. kez ve 10. yılına özel “Altın” ödüllerle ödüllendirerek kutluyor.
OnurAkayMedya Yılın Ödülleri daha önce 4 kez görkemli törenlerle sahiplerine verilmişti. Pandemi nedeni ile 2 yıldır ertelenen ödül törenleri, bu sene ise Türkiye’nin yaşadığı Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri nedeniyle törensiz ve dijital olarak sahiplerine verilecek. 3 aydır Türkiye’nin önde gelen grafikerleri tarafından tasarlanan ödüllerin tasarım ücretini karşılayan sponsor firma, ödüllerin yapım ve tören masraflarını ise depremzedelere yardım olarak gönderecek.
Dijital olarak yayın yapan OnurAkayMedya, bu sene Türkiye’de bir ilke imza atarak dijital ödül veriyor ve her sene Mart ayında ödülleri dijital olarak vermeye devam edecek.
TÜRK SANAT MÜZİĞİNE DEV HİZMET!
“OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri” Ana Sponsoru “Zeki Sincar Production”, kendi öz müziğimiz olan Türk sanat müziğine hizmet için, "6 Aralık Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü" kapsamında OnurAkayMedya'dan ödül alacak albüm veya single çalışmalarında yer alan klipsiz 3 ayrı Türk sanat müziği eserine, ücretsiz klip çekecek. OnurAkayMedya ise 3 şarkının klip haberlerini yayınlayarak PR çalışmalarını yapacak. OnurAkayMedya İmtiyaz Sahibi, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Zeki Sincar Production’un sahibi usta yapımcı Zeki Sincar’a, Türk sanat müziğine yaptığı bu hizmet için teşekkür etti. OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri jüri üyeleri ise Zeki Sincar’ın yapım şirketi Zeki Sincar Production’u “Altın Logo Ödülü” ile ödüllendirdi.
1. ŞARKI (DIŞ ÇEKİM KLİP HEDİYESİ):
Jüri tarafından “OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri” kategorilerinden 6 Aralık Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü’ne layık görülen ve Altın Plak’la ödüllendirilen albüm veya single çalışması içinde yer alan ve klibi olmayan bir şarkı seçilecek ve “Zeki Sincar Production” tarafından ücretsiz olarak “Dış Çekim Klibi” çekilerek sanatçıya hediye edilecek.
2. ŞARKI (AKUSTİK KLİP HEDİYESİ):
Jüri tarafından “OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri” kategorilerinden Yılın Albümü Ödülü’ne layık görülen ve Altın Plak’la ödüllendirilen albümden klibi olmayan bir şarkıya, “Zeki Sincar Production” tarafından “Akustik Stüdyo Klibi” çekilecek ve sanatçıya armağan edilecek.
3. ŞARKI (AKUSTİK KLİP HEDİYESİ):
Jüri tarafından “OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri” kategorilerinden Yılın Single’ı Ödülü’ne layık görülen ve Altın Plak’la ödüllendirilen single’dan klibi olmayan bir şarkıya, “Zeki Sincar Production” tarafından yine “Akustik Stüdyo Klibi” çekilecek ve sanatçıya armağan edilecek.
JÜRİ 3 ŞARKIYI ŞU KRİTERLERE GÖRE BELİRLEYECEK!
Şarkının bir albüm veya bir single’da Türk sanat müziği yorumcusu tarafından okunmuş, bir yapım firması tarafından dijital platformlarda yayınlanmış ve şarkıya daha önce klip çekilmemiş olması. Tek şarkılık single’lar eğer klibi çekilmişse, klip hediyeli kategorilerimizde jüri tarafından değerlendirilemiyor.
Şarkının “TRT Türk Sanat Müziği Repertuar Kurulu’nun denetiminden geçmiş olması veya yorumcusunun TRT’den “Okunur” onayını alması.
Şarkının, OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri’nde yer alan “6 Aralık Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü”, “Yılın Albümü Ödülü” ve “Yılın Single’ı Ödülü” kategorilerinden ödül almış albüm veya single çalışmasında yer alması.
Jüride Efsane İsimler Yer Aldı!
Kültür ve sanat ödülleri jüri başkanlığını usta sanatçı ve öğretim görevlisi Nilgün Acar Onat, Basın, medya ve magazin ödülleri jüri başkanlığını ise ünlü televizyoncu, magazin yorumcusu ve yapımcı Erol Köse üstlendi. “Altın Plak”, “Altın Mikrofon”, “Altın Nota” ve “Altın Kalem” gibi nostalji olmuş efsane ödüller, büyük bestekâr Erol Sayan ve “Hocaların Hocası” unvanına sahip olan Şef Süheyla Altmışdört gibi efsane isimlerin jüri başkanlığı ile Türkiye’de yıllar sonra yeniden veriliyor.
“Müzeyyen Senar Büyük Ödülü”, “Şef Süheyla Altmışdört Büyük Ödülü”, “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Sanat Ödülü”, “Cemal Safi Şiir Ödülü” ve “6 Aralık Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü”, OnurAkayMedya’nın 10. yılına özel olarak ilk kez veriliyor. “Şef Süheyla Altmışdört Büyük Ödülü”, hâlâ hayatta olan Hocaların Hocası Şef Süheyla Altmışdört’ün jüri başkanlığında kendisi tarafından belirlendi. “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Sanat Ödülü” jüri başkanlığını ise unutulmayacak şarkıların bestekârı, yaşayan en büyük bestekâr Erol Sayan üstlendi.
OnurAkayMedya Hakkında:
Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay’ın İmtiyaz Sahibi olduğu, "Sadece Özel Haber" yayın politikası ve sloganı ile yayın yapan ve okuyucuları tarafından "Bilinmeyenlerin Bilinen Adresi" olarak anılan "OnurAkayMedya", 1 Mart 2013 yılında yayın hayatına başladı. Çok sayıda özel haberi ve özel röportajı ile Türkiye'de gündem ve ulusal medyada güven yaratan "OnurAkayMedya", Türkiye genelinde engellilerin verdiği oylarla 2017 ve 2018 yıllarında iki kez üst üste "Yılın Medyası" seçildi. 2017 yılında "Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu", "Diyabetliler ve Engelliler Derneği" ve 351 dernek adına "Rumeli Balkan Güç Birliği Platformu" tarafından, "3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü" nedeniyle Yılın Medyası Ödülü’ne lâyık görüldü. "Hayatına Bir İyilik Kat Platformu" ve "Umutlu Mutlu Çocuklar Platformu" ise 2018 yılında 5. yılını kutlayan OnurAkayMedya’yı, yine Yılın Medyası Ödülü'ne layık gördü. OnurAkayMedya ise ilk defa 2017 yılında OnurAkayMedya Yılın Ödülleri'ni düzenledi ve ödül alacak isimleri Türkiye genelinde engellilerin verdiği oylarla belirleme kararı aldı. Kategorilerini ve adaylarını Türkiye’nin usta sanatçılarından ve gazetecilerinden oluşan jürinin belirlediği "OnurAkayMedya Yılın Ödülleri", geleneksel hale geldi ve Türkiye genelinde engellilerin verdiği oylarla belirlenerek, pandemiden önce 4 kez görkemli törenlerle sahiplerine verildi.
5. OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın ödülleri Ana Sponsoru:
Zeki Sincar Production
Usta yapımcı film yapımcısı Zeki Sincar tarafından 2012 yılında kurulan film ve müzik yapım şirketi Zeki Sincar Production, TV, reklam ve müzik alanında başarılı hizmetleri adını duyurmuştur. Kuruluşundan itibaren deneyimli insan kaynağı ve çağdaş vizyonuyla bugüne kadar birçok beğenilen projeye imza atmıştır. Zeki Sincar Production, hayata geçirdiği dizileri başarıyla dünya pazarına sunmakta ve sektörün önemli şirketleri arasında ki yerini her geçen gün daha da güçlendirmektedir. Ayrıca, TV sektöründe olduğu gibi dijital ortamda da Türk dizilerinde ki çıta ve kaliteyi daha da yükseltebilmek için çalışmalarını yürütmektedir.
İşte 5. OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın ödülleri Jüri Başkanları ve Jüri Üyeleri:
Jüri Başkanları:
Süheyla Altmışdört (Şef ve Emekli Öğretim Görevlisi) (OnurAkayMedya “1. Şef Süheyla Altmışdört Büyük Ödülü” Jüri Başkanı)
Münir Nurettin Selçuk, Mesud Cemil ve Şefik Gürmeriç’in öğrencisi olan Şef Süheyla Altmışdört, uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Konservatuarı’nda hocalık yaptı ve İstanbul Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu kısa adıyla Üniversite Korosu'nu çalıştırdı ve yönetti. Yine yıllarca İstanbul Radyosu'nda aylık radyo konserleri verdi ve çok sayıda televizyon konserini de idare etti. Yükseköğrenim gören binlerce Türk gencinin sağlam bir klasik Türk Mûsıkîsi bilgisine, kültürüne ve zevkine sahip olmasını sağladı ve yetiştirdiği öğrenciler Türkiye'nin her yanında konservatuvar kuruluşlarına önayak oldu ve devlet korolarında solist, şef ve idareci olarak önemli görevler üstlendi. Süheyla Altmışdört, ayrıca kuruluşundan sonra uzun yıllar Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde de Türk Müziği Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.
Erol Sayan (Bestekâr) (OnurAkayMedya 1. “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Sanat Ödülü” Jüri Başkanı)
“Kadehinde Zehir Olsa”, “Kalbe Dolan O İlk Bakış”, “Ben Sana Mecburum Bilemezsin” gibi çok sayıda ölümsüz bestenin ve “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü” sahibi olan Erol Sayan, Türk musikisinin yaşayan en büyük bestekârıdır. Türkiye'nin ikinci üniversite korosunu ODTÜ'de 1967’de kuran Erol Sayan, uzun yıllar İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda repertuvar ve bu göreve paralel olarak da ODTÜ'de Türk musikisi dersleri verdi.
Nilgün Acar Onat (Sanatçı ve Öğretim Görevlisi) (5. OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri Kültür/Sanat Jüri Başkanı)
Türk müziğine çok sayıda öğrenci kazandıran ve emekli Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi olan usta sanatçı Nilgün Acar Onat, Türkiye’nin yaşayan en önemli ses eğitimi hocasıdır.
Dr. Erol Köse (Yapımcı, Müzisyen, Televizyoncu ve Magazin Yorumcusu) (5. OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri Basın, Medya ve Magazin Ödülleri Jüri Başkanı)
Yapımcı olarak çok sayıda sanatçıyı keşfeden ve Türk müziğine kazandıran Erol Köse, Türkiye’nin önde gelen magazin yorumcularındandır. Aynı zamanda ses sanatçısı ve doktor olan Erol Köse, Komedi Dans Üçlüsü'nün bir üyesi olarak müzik dünyasına girdi. Komedi Dans Üçlüsü, Erol Köse ile birlikte Hakan Rullas ve Murat Akkaya'dan oluşmaktaydı ve çeşitli şarkılardan aldıkları bölümleri birbirlerine ekleyerek danslarıyla birlikte bir sahne şovu yapmaktaydı. Şovun TRT ekranlarında yayınlanmasının ardından grup popüler oldu ve popüler gazinolardan ilgi gördü. Sekiz yıllık grup kariyeri sonrasında Deniz Arcak'ın kendisi için albüm yapma teklifiyle Köse, yapımcılık kariyerine başladı. Bu yıllarda Ayna, Atilla Taş, Nihat Doğan, Ferhat Güzel, Nez gibi grup ve şarkıcıların ilk albümlerini yaptı ve Türkiye'de dönemin en önemli prodüktörlerinden biri haline geldi.
Onur Akay (Ses Sanatçısı ve Yazar) (1. “Müzeyyen Senar Büyük Ödülü” ve 1. “6 Aralık Türk Sanat Müziği Günü Özel Ödülü” Jüri Başkanı)
“Altın Plak”, “Altın Mikrofon” ve “Altın Kalem” ödüllü ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Musikisi Nazariyatı Bölümü'nde altı yıl okudu ve Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Ses Eğitimi Bölümü'nü bitirdi. İstanbul Üniversitesi’nde 6 yıl İsmail Hakkı Özkan’la nazariyat üzerine uygulamalı çalışmalar yapan Akay, ayrıca orada 6 yıl “Hocaların Hocası” unvanına sahip olan Şef Süheyla Altmışdört’ün ve Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu emekli şefi Fatih Salgar’ın öğrencisi oldu. Haliç Üniversitesi’nde ise Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’nın ve Yrd. Doç. Çetin Körükçü’nün öğrencisi olan sanatçı, Nilgün Acar Onat’la 4 yıl ses eğitimi üzerine uygulamalı çalışmalar yaptı.
Türk musikisinde İsmail Hakkı Özkan ve Necdet Varol başta olmak üzere, birçok nazariyatçının kabul ettiği “Müstear'lı Nikriz”, “Müstear'lı Hicaz”, “Zirgüle'li Pençgâh” isimlerini verdiği üç bileşik makam buldu, terkip etti ve takım besteledi. Sanatçı ayrıca bulduğu makamları, bestelediği örnek eserleriyle tanıttı. Akay, bu özel buluşu nedeni ile 2000 yılında “ANA” isimli dönemin en önemli edebiyat dergisi tarafından "Yüzyılın Bestekârı" seçildi. 2020 yılında konservatuvarlar için, “Türk Musikisinde Makamların Oluşması ve Seyir Tekniği” isimli bir ders kitabı çıkaran sanatçı, kendi buluşu olan üç makamı kitabında da geniş kapsamlı olarak anlattı. Ayrıca dönemin en önemli nazariyatçılarından İsmail Hakkı Özkan ve Necdet Varol, 2003 yılında bu kitaba bir sunum yazısı yazdı. Özkan, "Bu, Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi’den Zekâi Dede’ye, Rauf Yektâ Bey’den benim hocam Gavsi Baykara’ya ve onun kanalıyla bana ve benden de sana kadar uzanan bir meşk silsilesidir.” ifadelerini kullanarak, Onur Akay’ı Türk musikisinde çok önemli bir mevkide konumlandırdı.
Onur Akay'ın şiirleri Semahat Özdenses, Erol Sayan, Suat Sayın, Necdet Tokatlıoğlu, Teoman Önaldı, Amir Ateş, Rüştü Eriç, Necdet Varol, Sadun Aksüt, Erdinç Çelikkol, Zeynettin Maraş, Gündoğdu Duran, Turhan Taşan, Osman Babuşçu,İlgün Soysev ve Cengizhan Sönmez gibi unutulmayacak eserlere imza atmış bestekârlar tarafından bestelendi. Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu, Diyabetliler ve Engelliler Derneği ve 351 Dernek adına Rumeli Balkan Güç Birliği Platformu, çok sayıda ödülü olan Onur Akay’ı, 2017 yılında Türkiye genelinde engellilerin verdiği oylarla “Yılın Sanatçısı” seçti. 2018 yılında ise Hayatına Bir İyilik Kat Platformu ve Umutlu Mutlu Çocuklar Platformu, sözlerini Onur Akay'ın yazdığı, bestesini TRT sanatçısı Cengizhan Sönmez'in yaptığı ve Türk sanat müziği sanatçısı Gülşah Sönmez'in albümünde yer alan Görmeden Sevmek isimli şarkıya, “Yılın Şarkısı” ödülünü verdi. Platformlar Akay’ı “Yılın Söz Yazarı” ödülü ile ödüllendirdi.
1993 yılından bu yana sahne ve 1997 yılından bu yana da albüm çalışmaları da yapan sanatçı, 50 yıldır yayın hayatını sürdüren ve Türkiye'nin önde gelen kültür sanat dergilerinden olan “Ana Dergisi” tarafından, 30. sahne yılı anısına Altın Mikrofon'la ödüllendirdi. Türk sanat müziğinin assolistlerinden Ayşe Mine ile düet yapıp klip çektiği son single çalışması “Yakalım Gemileri”, dijital platformlarda 1 milyon tıklanarak en çok dinlenilen şarkılar arasına girince, Mine ile birlikte “Altın Plak” ödülüne layık görüldü. Sanat Güneşi Zeki Müren'in doğum günü olan 6 Aralık tarihi, Onur Akay’ın TRT Müzik'te yaptığı öneri ile ilk defa 2012 yılında, “Türk Sanat Müziği Günü” olarak kutlandı.
2021 yılında ise TRT repertuvarında yer alan şiirlerini, bestelerinin notalarını, fotoğraflı anılarını ve efsane isimlerle yaptığı özel röportajlarını topladığı, “Görmeden Sevmek” isimli kitabını piyasaya çıkardı. Onur Akay'ı bu kitapta Müzeyyen Senar, Semahat Özdenses, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca, Avni Anıl ve Cemal Safi gibi efsane isimler anlattı. Cumhuriyet’in Diva’sı Müzeyyen Senar, kitapta yer alan yazısında, “Birçok sanatçı beni taklit etti. Behiye Aksoy, Zeki Müren ve Bülent Ersoy‘la devam eden ekolüm, günümüzde sadece Onur Akay’la devam ediyor ve uzun yıllar bayrak onda.” ifadelerini kullandı. Kitapta yer alan Münir Nurettin Selçuk, Safiye Ayla, Semahat Özdenses, Müzeyyen Senar, Behiye Aksoy, Zeki Müren, Gönül Yazar, Ajda Pekkan ve Orhan Gencebay gibi çok sayıda efsane sanatçı ile ilgili bilinmeyen sırlar, Türkiye'nin magazin gündemine yerleşti ve uzun süre magazin programlarında ve basında tartışıldı. Onur Akay, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetiminden geçen ve 100 bin adet satarak en çok satanlar listesine girmeyi başaran “Görmeden Sevmek” isimli şiir, beste, anı ve röportaj kitabı ile “Altın Kalem” ödülüne layık görüldü. Ayrıca, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, 2021 yılında yaptığı Yayın Seçme Kurulu Üçüncü Toplantısı’nda, “Görmeden Sevmek” isimli kitabın Türkiye genelindeki kütüphaneler için satın alınmasına karar verdi.
1998 yılında 245. sayıdan itibaren başladığı “ANA” isimli kültür ve sanat dergisinde, uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. 2013 yılından sonra ise kendi sosyal medya adreslerinden yazdıkları ile Türkiye'nin en büyük gazeteleri ve ulusal haber kanalları tarafından yıllarca kaynak gösterildi. 2015 yılından sonra ise başta Bülent Ersoy olmak üzere ünlü isimlerle yaptığı özel röportajları, Aydınlık Gazetesi’nin kültür ve sanat sayfasında sayfa manşeti olarak yayımlandı ve yayımlanmaya devam etmektedir. 2013 yılında ise OnurAkayMedya'yı kurarak köşe yazıları ile binlerce haberde kaynak gösterilen sanatçı, kısa sürede ulusal basın ve medyada büyük bir güven kazandı. Geleneksel hale gelen “OnurAkayMedya Yılın Ödülleri” ise Türkiye genelinde ses getirdi.
Jüri Üyeleri:
Melihat Gülses (Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı)
Klâsik Türk müziği yorumcularının önde gelen isimlerinden olan Melihat Gülses, 1981’de TRT İstanbul Radyosu’na girdi. TRT radyo ve televizyonlarında programlar yapan Gülses, yurt dışında verdiği konserlerde Türkiye'yi temsil etti, Türk müziğini tanıttı, önemli sanatçılarla çalışmalar ve albümler yaptı.
Ayşe Mine (Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı)
“Altın Plak” ödüllü Türk sanat müziğinin ünlü assolistlerindendir. TRT’de çok sayıda program yapan ve çok sayıda ünlü şarkının da Türkiye’deki ilk yorumcularından olan Ayşe Mine, Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde eğitim görmüş ve Muzaffer Birtan, İsmail Akdeniz, Özcan Korkut ve Melahat Pars gibi önemli hocaların öğrencisi olmuştur.
Osman Babuşçu (Bestekâr)
“Kanımda Kıvılcım Canımda Ateş”, “Şu felek Yüzüme Gülmeyiversin”, “Bir Sen Bir Ben Bir Allah Bilir” gibi ünlü besteleri ile Türk sanat müziğine damga vurmuş yaşayan en değerli bestekârlardandır.
Erol Bingöl (Ses Sanatçısı ve Bestekâr)
Türk sanat müziğine unutulmayacak eserler bırakmış yaşayan en değerli bestekârlardan ve ses sanatçılarından olan Erol Bingöl, 1965 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuarı’na girdi ve Nazariyat Bölümü’nden mezun oldu. Şefik Gürmeriç, Dr. Nevzat Atlığ, Süheyla Almışdört, Naime Batanay gibi büyük hocaların öğrencisi olan Bingöl, TRT’de kadrolu sanatçı olarak uzun yıllar görev yaptı ve emekli oldu. 1998 yılında başladığı Bakırköy Musiki Vakfı’ndaki şeflik ve hocalık görevini de uzun yıllar sürdürdü. Türk sanat müziğine kitapları ve nota yazımları ile büyük hizmetleri de olan Erol Bingöl’ün, “Düşen Sarı Yapraklara” isimli ünlü şarkısı 1986 yılında Milliyet Gazetesi’nin düzenlemiş olduğu “Yılın Sevilen 10 şarkısı” anketinde yer aldı. Şarkıları çok sayıda ünlü sanatçı tarafından yorumlandı. 1966 yılın TRT’nin açmış olduğu Stajyer Sanatçı imtihanında başarılı olunca üç yıllık gördüğü eğitimden sonra TRT’nin kadrolu sanatçısı oldu. 1998 yılında başladığı Bakırköy Musiki Vakfı’ndaki şeflik ve hocalık görevinde bulundu. 1983 yılında beste çalışmalarına başlayan Bingöl, İrfan Türkoğuz’un sözlerini yazdığı güfteyi Nihavent makamında besteledi.
Nedim Saatçioğlu (Şair)
Günümüzün önde gelen şairleri arasında gösterilen Nedim Saatçioğlu’nun şiirleri, çok sayıda bestekâr tarafından bestelenmiştir. Çok sayıda şiir yarışmalarında da birincilik ödülü bulunan Saatçioğlu’nun, TRT repertuarına girmiş ve albümlerde okunmuş sevilen şarkıları da vardır.
İpek Dereli (TRT Ankara Radyosu Şefi)
1991 yılında girdiği sınavla TRT Ankara Radyosu’nda Tanbur Sanatçısı olarak görev yapmaya başladı. 1993 yılında daimi kadroya geçti. Yurt içi ve yurt dışında pek çok konserde görev aldı. 1998 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile gittiği Tunus’ta Kartaca Sarayı’nda konser verdi. 1996-1999 yılları arasında TRT Ankara Radyosu TSM Gençlik Korosu’nda eğitmenlik yaptı. Yine 1996 yılında başladığı TRT Ankara Radyosu TSM Çocuk Korosu’ndaki eğiticiliği ve koro şefliği ise halen devam etmektedir. 1997 yılından bu yana çeşitli amatör koroların şefliğini de yapmaktadır.
Müge Oruçkaptan (Sunucu, Oyuncu ve OnurAkayMedya Köşe Yazarı)
TRT’nin tek kanallı döneminin başarılı sunucuları arasında yer alan Müge Oruçkaptan, çok sayıda sevilen dizi ve sinema filmlerinde de rol aldı. Aynı zamanda Türkiye’nin önemli seslendirme sanatçılarından biri olan Müge Oruçkaptan, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde diksiyon, spikerlik, sunuculuk ve seslendirme hocası olarak da çok sayıda öğrenci yetiştirmiştir. OnurAkayMedya’da 10 yıldır köşe yazarlığı da yapan Oruçkaptan, sayısız televizyon programı yaptı.
Meral Konrat (Film-San Vakfı Başkan Yardımcısı ve Sinema sanatçısı)
Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İçmimarlık Bölümü'nde eğitim gören Meral Konrat, oynadığı ilk filmle ödül kazanarak şöhret oldu. Çok sayıda filmde rol alan Konrat, Azerbaycan’da da büyük bir ün kazandı. 1994 yılında yayın hayatına başlayan “Vitrin” isimli televizyon programını ise 2004 yılına kadar, 10 sene boyunca TGRT ekranlarında sundu. Sunuculuk, klip yönetmenliği, yapımcılık ve senaryo yazarlığı gibi deneyimleri de olan sanatçı, Film-San Vakfı Başkan Yardımcısı oldu.
Kıvanç Terzioğlu (Film-San Vakfı Müdürü ve Köşe Yazarı)
İleri Türk Müziği Konservatuarı’ndan mezun olan Kıvanç Terzioğlu, aynı zamanda başarılı bir tiyatro sanatçısıdır. Bir dönem Papatya Dergisi’nin magazin müdürlüğünü de yapan Terzioğlu, edebiyat ve şiir kategorilerinde kitaplar yazmış değerli bir yazardır. Kamuran Akkor ve Vasfi Uçaroğlu’nun vesilesiyle bir dönem menajerlik de yapan usta yazar, çok sayıda ünlü sanatçı ile çalışmış ve Türkiye’nin “A” gurubu menajerleri arasına girmiştir. 2010 yılında Film-San Vakfı’nın Genel Müdürlük koltuğuna oturan Terzioğlu, hâlâ görevini sürdürmekte olup, Yeşilçam sanatçılarına ve Türk müziği sanatçılarına büyük hizmetleri olmuştur. Ayrıca Önce Vatan Gazetesi’nde köşe yazarlığı da yapan Terzioğlu’nun, güçlü bir okuyucu kitlesi bulunmaktadır.
Ahmet Çevik (Tiyatro Sanatçısı)
Türkiye’nin en başarılı tiyatro sanatçıları arasında gösterilen Ahmet Çevik, 1992 yılında Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu’na katıldı. Kırca ve Başar ile çok sayıda tiyatro oyununda rol alan Ahmet Çevik, Levent Kırca ve Oya Başar’ın “Olacak O Kadar” isimli efsane televizyon programında yaptığı tiplemelerle ün yaptı. Daha sonra Ahmet Çevik Tiyatrosu'nu kuran ünlü tiyatro sanatçısı, Türkiye’nin hemen hemen her ilinde ve dünyanın birçok ülkesinde oyunlarını sahneledi ve kariyerine devam etti.
Mustafa Barış Durak (OnurAkayMedya Genel Yayın Yönetmeni ve Gazeteci)
Medya ve İletişim eğitimi alan ve uzun yıllar Doğan Haber Ajansı’nda görev yapan Mustafa Barış Durak, 2022 yılının Ekim ayında OnurAkayMedya'nın Genel Yayın Yönetmeni oldu. Aynı zamanda köşe yazarlığı da yapan ve hem Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği gazetecilik yarışmasında, hem de Genç Gazeteciler Cemiyeti’nden Yılın En İyi Haber Ödülü’nü kazanan başarılı gazeteci, OnurAkayMedya’daki çok sayıda özel haberleri ile Türkiye’nin magazin gündemini belirledi.
Zühre Gülşen (OnurAkayMedya Haber Müdürü ve Gazeteci)
Uzun yıllardır köşe yazarlığı yapan usta gazeteci Zühre Gülşen, 10 yıldır da OnurAkayMedya’daki köşe yazıları ve rekor sayıdaki ünlü isimle yaptığı röportajları ile ses getirdi. Gülşen, uzun yıllardır OnurAkayMedya’da haber müdürü olarak da görev yapmaktadır.
Ülkü Gözen Stewart (OnurAkayMedya Köşe Yazarı ve Kitap Yazarı)
Edebiyat ve roman kategorilerinde çok sayıda başarılı eserler veren ve Türkiye’nin önde gelen roman yazarlarından gösterilen Ülkü Gözen Stewart, 10 yıldır OnurAkayMedya’da köşe yazarlığı da yapmaktadır. Yazıları ile zaman zaman magazin gündemini de belirleyen Stewart, sivri dili ve sivri kalemiyle de nam yapmıştır.
5. OnurAkayMedya Yılın Dijital Altın Ödülleri’ni ve hediye klipleri kazanan isimler çok yakında basına açıklanacak.
Tarih: 25-03-2023